Nyt OUH/SDU til folkelig videnskabskonference
Nyt OUH/SDU-byggeriet rykker tættere og tættere på – og det bliver mere og mere relevant at fortælle om, hvad der skal ske i Odense – og fortælle om samspillet mellem den basale og den kliniske forskning. Det vil vi gøre til en stor europæisk forskningskonference i Carlsberg Byen fra den 21.-26. juni. En række gode forskere fra både SDU og OUH bidrager til konferencens folkelige formidlingsdel, som hedder Science in the City.
Vores stand har fået navnet Morgendagens hospital, Hospital of Tomorrow, og her kan man se og opleve eksempler på forskning på tværs af hospital og universitet – og forskning, der påvirker hospitalets behandlinger. De forskellige installationer vil give et indblik i, hvad der betyder noget nu og i den nærmeste fremtid. Aldring og sundhedsøkonomi, diagnostik, medicin og kirurgi er eksempler på temaer, hvor forskningen direkte påvirker hospitalerne og behandlingerne.
Åben konference på Speakers Corner
På vores scene Speakers Corner kan du deltage i en åben minikonference, der giver dig ny viden. Hør og oplev de korte oplæg og præsentationer og gå i dialog med vores forskere om emnerne. Se sceneprogrammet på sdu.dk/esof.
Debatter
Morgendagens hospital er også vært ved to debatarrangementer om henholdsvis værdiskabende forskning og aldring. Kom og deltag i debatterne! Arrangementerne er gratis og kræver ikke tilmelding.
Gratis debatarrangement: Værdiskabende forskning
Tid og Sted: 24. juni 19.00 – 20.30. Lille Carl-scenen i Dansehallerne ved Carlsberg Byen, København
Vær med til at debattere, hvordan vi sikrer forskningsmetoder, der skaber værdi for samfundet og for mennesker. Kan man med helt dedikerede samarbejdsmetoder mellem basal og klinisk forskning revolutionere behandling i fremtiden?
Oplev et veloplagt debatpanel bestående bl.a. af rektor for Syddansk Universitet Henrik Dam, formand for Lægeforeningens udvalg for uddannelse og forskning, Mads Skipper, samt anerkendte forskere og overlæger.
Journalist og radiovært Mette Walsted Vestergaard sørger for, at debatten kommer rundt om betydelige temaer og når dagsordenssættende pointer, som kan diskuteres videre efter debatten.
Debatten startes med et kort oplæg af dekan for naturvidenskab, Henrik Pedersen, SDU, Professor og overlæge Henning Beck-Nielsen, OUH, og direktør Kim Brixen, OUH.
Gratis debatarrangement: Den grå revolution
Tid og Sted: 25. juni 19.00 – 20.30. Lille Carl-scenen i Dansehallerne ved Carlsberg Byen, København

Vær med til at debattere, hvad det vil sige at være gammel. Hvornår er en skavank bare ”alderen”, og hvornår skal den behandles? Hvornår er man for gammel til jobmarkedet, og hvad sker der med samfundet, når flere bliver gamle?
Oplev et veloplagt debatpanel bestående af kultur- og kirkeminister Marianne Jelved, forfatter og kunster Jacob Holdt, tidl. sundhedsminister og formand for Danske Pensionister Arne Rolighed samt direktør Ane Hendriksen, Velux Fonden.
Journalist og tv-vært Trine Gregorius sørger for, at debatten kommer rundt om betydelige temaer og når dagsordenssættende pointer, som kan diskuteres videre efter debatten.
To forskere og en hospitalsdirektør giver bolden op til debatten med korte oplæg. De tre oplægsholdere er professor Kaare Christensen, SDU, professor Peter Simonsen, SDU, og direktør Peder Jest, OUH.